x
Este site utiliza cookies. Ao continuar a navegar no nosso website está a consentir a utilização de cookies. Saiba mais

CHAMPALIMAUD FOUNDATION

Cristina Jorge de Carvalho was invited to submit a proposal for the Interior Design for the new Research Centre of the Champalimaud Foundation.

With a simultaneously research and treatment component, where you want the patient to have a ‘close’ connection in the search for its own cure – the humanization of the space is a defined goal. Thus, the project had the building, designed by the architect Charles Correa, as its starting point. For the humanization of this space, the Designer idealized areas where TO BE is the most relevant action and where comfort is essential – spaces which can be more or less intimate and/or formal, thus seizing the human scale of the building.

The evocation of nature was central to this project, by using material such as wood, straw and linens; as well as through the projections of the garden on the interior walls of the building, creating a continuous dialogue between exterior and interior. The emotional component is highlighted through the color scheme - sober and clear, quiet and peacefully seeking the evocation of feelings of energy and peace - and through the positive emotions expressed through graphic projections at the entrance.

Even though the proposal was not implemented, the project developed by the Atelier Cristina Jorge de Carvalho Interior Design was awarded by the  International Design Awards in the category of Conceptual Interior Design.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8